miercuri, 12 mai 2010

Conditionare sociala

Cand ii vedem pe fanaticii islamici care isi leaga bombe de ei si se sinucid incercand sa omoare cat mai multi oameni ne gandim ca sunt nebuni, ca sunt extremisti si in special ne gandim ca noi suntem "normali" si sanatosi la cap.
Nu este adevarat !
Diferenta nu este atit de mare intre noi si ei.
Noi am fost invatati de mici ca trebuie sa avem un rol in lumea asta, o cariera, un job.
"Ce vrei sa fi cand te faci mare?"
Am fost invatati ca banii sunt totul pe lumea asta materiala, ca fara bani nu poti sa faci nimic. Trebuie sa ai bani, trebuie ! Fara ei nu ai nimic, nu ai familie, nu ai casa, nu ai mancare, nu poti sa supravietuiesti.
Acesta este tot fanatism. In momentul in care nu ai bani si incepi sa intri in panica, inseamna ca la fel de fanatic ca cel care automutileaza intr-un ritual spiritual sau care se sinucide cu o bomba incercand sa omoare necredinciosii.

Multi probabil se intreba ce e gresit in asta, atita timp cat toti din jur sunt la fel.
Este foarte rau, pentru ca atunci cand cineva incearca sa ne arate o alternativa, care ne poate schimba viata in bine, in foarte bine chiar, multi nici macar nu isi dau seama ca societatea este bolnava, nici macar nu isi dau seama ca este o problema.
Altii, observa ca ceva nu este in regula, dar nu cred ca se poate schimba ceva, sau, daca situatia de acum nu este atit de neagra pentru ei, aleg sa ignore.

In unele parti ale lumii, cum ar fi Africa de sud, oamenii sunt foarte saraci pentru ca au alte valori. Pentru ei conteaza mai mult familia, sanatatea, societatea si natura, decat banii.
Societatea occidentala spune despre ei ca sunt inapoiati si prosti, pentru ca nu vor sa munceasca 8-10 ore pe zi in schimbul banilor dar in detrimentul a tot ce pentru ei conteaza.

Citeam undeva azi ca 49% dintre copiii cu varste intre 7 si 14 ani petrec cu parintii doar o ora pe zi. Deci familia practic aproape ca nu mai exista. Copilul ala invata ce aude la scoala si la TV. Este indoctrinat de sistem, iar influenta parintilor este din ce in ce mai slaba.

Ma intreb oare cati realizeaza ca suntem niste marionete ? Ca suntem manipulati economic si muncim pana la epuizare cu unicul scop de a imbogatii cativa oameni, oameni care nici macare nu mai au nevoie de bani ci vor doar sa isi asigure puterea asupra populatiei.

Am vazut un interviu cu tipul care a facut filmul Zeitgeist si mi-a placut pentru ca are darul de a deschide mintea.Daca aveti chef sa il vedeti: Who is Peter Joseph ?



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu