sâmbătă, 28 martie 2009

Explozia solara din 2012


Am citit in ziare ca NASA a confirmat ca in 2012 va avea loc o explozie solara foarte puternica care ar putea sa produca efectul Carrington.
Carrington este un nene care a observat si documentat cea mai mare expliozie solara din istorie.
Ea a avut loc in 1859:

"In zori de zi a doua zi, peste tot, cerul era roşu, verde şi violet. Aurore atât de strălucitoare incat ziarele ar putea fi citit la fel de uşor ca în lumina zilei. Într-adevăr, uimitoare aurore au aparut chiar la latitudini tropicale peste Cuba, Bahamas, Jamaica, El Salvador, şi Hawaii.

Sistemele de telegraf la nivel mondial functionau defectuos. Operatorii de telegraf au suferit socuri electrice si hartii au luat foc. Chiar şi atunci când telegraful era deconectat functiona alimentat de la linii, curenţi electrici indusi de aurore în fire încă permiteau să se transmit mesaje."

Acum, dupa 150 de ani efectul va fi altul. Pe vremea aceea lumea nu depindea asa de mult de tehnologie.
Acest fenomen genereaza niste campuri electromagnetice foarte puternice ceea ce va genera curent electric in toate metalele conducatoare de electricitate.
Noi folosim curent in felul urmator: pentru motoare avem nevoie de curent puternic, cu cat e mai puternic motorul cu atit avem nevoie de mai mult curent electric, iar pentru circuitele electronice avem nevoie de curent foarte mic,
De exemplu, in computerul vostru, cel mai mult consuma motorasul de la Hard-Disk, ventilatorul de aerisire si display-ul. circuitele in sine consuma foarte putin.
In telefonul mobil cel mai mult consuma receptorul-transmitatorul radio apoi display-ul.
De ce este important ? pentru ca in cazul unui eveniment de acest gen, toate aceste circuite se vor arde. TOATE, in afare de cele protejate, adica cele care sunt intr-o cusca faraday.
In 1859 nu existau microcircuite iar economia nu depindea de tehnologie.

Oamenii inca nu isi dau seama cat de dramatic s-ar schimba viata noastra intr-o secunda.
Daca ai o masina foarte veche (dacia 1300) s-ar arde probabil doar alternatorul si bobina de inductie, dar daca ai o masina noua, s-ar arde toate sistemele electronice. Masina se va opri imediat, nu vei mai putea sa deschizi geamul si posibil nici usile.
Nu vor functiona telefoane, radio, tv, internet, niciun mijloc de transport, reteaua de curent electric, cea de apa si gaze.
Ne vom trezi in mijlocul unui drum, fara posibilitate de comunicare, fara posibilitate de transport si fara acces la conturile din banca, doar cu cache-ul din buzunar. Toate informatiile electronice care nu vor fi stocate pe suport neelectronic (CD/DVD) se vor pierde, economiile vor pica instantaneu, job-urile care au vrei legatura cu munca la calculator isi vor pierde sensul.

RFID-ul functioneaza asemanator, cand un cip rfid se afla intr-un camp electromagnetic, converteste campul in curent electric si transmite prin radio informtiile stocate.
Asa functioneaza de exemplu cartelele de acces in cladiri.
In cazul unei explozii solare foarte puternice si aceste cipuri se vor arde, campul electromagnetic va fi extrem de puternic iar curentul electric generat in interior va fi prea mare.

P.S. O explozie ceva ma mica a avut loc in 1989 cand a picat curentul in Canada si alta in 2003 cand a picat curentul in nordul US si Canada (cand au crezut initial ca a fost atac terorist).

120 de comentarii:

  1. Si daca ar fi asa, nu vad sa dezvoltam sisteme de protectie in timp util. Si atunci, cu ce ne ajuta ca ne-au anuntat?

    o fi ceva de gen: FYI: ar fi mai bine sa nu faceti copii curand?..

    RăspundețiȘtergere
  2. ANETA DUMITRU -BUZAU
    Oare se va implini prezicerile biblice ?
    Putem oare influenta acest destin ?
    Oare gindurile noastre comune ,puterea gandurilor noastre comune ,ar putea influenta producerea unei explozii solare mai mici ?
    Ar fi bine sa ne rugam impreuna ?

    RăspundețiȘtergere
  3. sa ne rugam impreuna???daca ar fi sa se intample cu adevarat...te as intreba...u chiar crezi ca exista Dumnezeu?????tot ce a sustinut biserica e fals??cum ramane cu iertarea pacatului fratele meu???parerea mea este ca daca ai sa stai in fata unei icoane ...sigur "o sa te ajute" :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Vor supravietui cel mai bine cei care nu depind de civilizatie - curent electric , telefon , TV, internet ,etc . Tiganii cei mai saraci pot fi acei supravietuitori . Ar trebui sa incercam sa ne apropiem de Natura si sa ne intelegem destinul.

    RăspundețiȘtergere
  5. EU CRED CA DACA DEPASIM MOMENTUL SUNTEM CAPABILI SA O LUAM DE LA CAPAT, ROMANIA S-A RENASCUT MAI TOT TIMPUL HAI SA FIM OPTIMISTI SUNT SIGUR CA VA FI OK VOM TRECE CU BINE

    RăspundețiȘtergere
  6. eu sunt tigan ,si medic ginicolog sunt tata adoi copii, vroiam sa spun ca adevarat natura este cea de care ar trebui sa ne apropiem dar din pacate e prea putin suntem mult avansati si depindem efectiv de apraturi care uneori vindeci o boala si poti deranja o alta

    RăspundețiȘtergere
  7. :( am auzit de acesta explozie solara.......daca se va consuma, e adevarat ca vom avea o clima glaciala pe glob(mai ales in Europa)
    ?

    RăspundețiȘtergere
  8. Într-o scurta perioada de timp , oamenii vor fi martorii celor mai devastatoare evenimente din câte au fost vreodată.E bine de cei ce aşteaptă aceste evenimente şi nu le priveşte cu frică.

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna ziua.
    Sunt atat de multe supozitii privitor la 2012 incat este foarte greu sa filtrezi adevarul de intoxicare. Ideea este ca suntem pregatiti cel putin la nivel subliminal pentru ceva. Pentru ce?
    Eu am o teorie proprie pe care insa nu o pot expune aici din lipsa de timp (sunt in timpul serviciului). Insa daca citim printre randuri observam ca in ultimii ani, si aici vorbesc de perioada 1995-2010 au fost facute mult mai multe filme care trateaza subiecte apocaliptice, papa decalra ca "maretia lui Dumnezeu este cu atat mai mare cu cat ar exista mai multe fiinte inteligente in univers", impunerea si impingerea societatii umane catre tot mai multe activitati hedoniste, distrugerea conceptelor de baza privitoare la valorile umane, s.a.m.d.
    Ramane sa asteptam cuminti ceea ce va sa vina pentru ca ceva va fi.

    RăspundețiȘtergere
  10. am citit mai multe lucruri despre 2012..
    ca va fi un cutremur mare..sau ca vor fi explozii solare sau ca un meteorit va lovi pamantul...ok dar nu e sigur ..nu va mai impacientati
    oricum va icepe

    RăspundețiȘtergere
  11. parerea mea e ca nu vom apuca sfarsitul lumii
    :p

    RăspundețiȘtergere
  12. doar adevarata credinta din suflet ne poate ajuta sa supravietuim ,ne-am departat de la adevaratele valori ,omoram alte vietuitoare de pe planeta ,gandim negativ,suntem egoisti,lipsiti de sensibilitate,in loc sa vindecam boli ....incercam sa construim tot felul de arme sofisticate,dupa mii de ani creierul omenesc foloseste tot atatea procente ......din capacitate ....ca in momentul aparatiei primului om ....unde e evolutia umana ?Noi am inteles ca evolutie inseamna tehnica ....dar adevarata evolutie inseamna ...o dezvoltare interioara ....mi se pare normal ca am esuat in ceea ce priveste dezvoltarea si trebuie sa acceptam ca trebuie sa fim inlocuiti de alte forme de viata ....care probabil vor intelege ce inseamna adevaratul sens al progresului .

    RăspundețiȘtergere
  13. asa este,am auzit de explozia solara din 2012,dar e posibil sa nu se intample chiar asa cum zik ei.poate nu ne va afecta asa grav.incat sa disparem.GA

    RăspundețiȘtergere
  14. Universul din care facem parte este in continua transformare, iar pitica noastra planeta nu poate sa faca exceptie de la regula.Asa ca fiti linistiti ca ce o sa fie sa se intample se va intampla, cu toate comentariile si vaicarelele noastre. Lasati in pace zeii ca nu va ajuta cu nimic.Tot inainte cat om mai putea!

    RăspundețiȘtergere
  15. Dumitru Prunariu, primul român care a zburat în spaţiul cosmic, a remarcat o coincidenţă periculoasă legată de celebra profeţie maya. În 2012, se vor petrece fenomene astrale ce fac posibilă o catastrofă tehnologică fără precedent. Prunariu va fi, începând din luna iunie a acestui an, preşedintele Comitetului ONU pentru Explorarea Paşnică a Spaţiului Extraatmosferic (COPUOS). Misiunea principală a mandatului său era pregătirea pentru o confruntare de genul asteroidului Apophis, care se va apropia suficient de Pământ pentru a trezi îngrijorarea astronomilor, dar miza anului 2012 pare a fi mult mai mare. Din comitetul condus de Prunariu fac parte 69 de state ONU, Agenţia Spaţială Europeană, Uniunea Internaţională de Telecomunicaţii, sau ONG-uri cum ar fi Asociaţia Exploratorilor Spaţiului Cosmic şi Academia Internaţională de Astronautică etc.

    Totul se bazează pe probabilităţi. Nu se poate spune dacă acum sau în 30 de ani Pământul va fi lovit. Toată lumea vorbeşte despre marea apocalipsă din 2012 şi se întreabă dacă va fi un asteroid. Probabil nu, dar, întâmplător, în 2012 va fi o perioadă de intensă activitate solară, poate cea mai intensă din ultimii 50-100 de ani. Ce se întâmplă când activitatea solară este atât de intensă? Este puternic influenţat orice funcţionează cu electricitate la sol. Ceea ce se apreciază că se va întâmpla în 2012, târziu în toamnă, noiembrie-decembrie, este o activitate solară puternică care va influenţa în mod negativ sistemele electrice, afectând cel mai grav ţările civilizate. Dacă ne închipuim ce se întâmplă dacă pică electricitatea într-o zonă foarte dezvoltată timp de o lună, asta înseamnă că nu mai fuctionează sistemele de apă potabilă, de încălzire, canalizare, comunicaţii cu toate consecinţele sociale aferente.

    RăspundețiȘtergere
  16. costina are dreptate:)
    chiar crede cineva ca o sa se intample asa ceva? ahahahahaha
    ok.. se ard toate circuitele.. in cat timp se construiesc la loc??:)))
    daca e asa inseamna ca trebuie sa imi fac firma care securizeaza circuitele electrice :))

    RăspundețiȘtergere
  17. poi, cea veti ma voi muriti pentru o luna 1 an de zile dak naveti internet si chesti deastea,, oricum in cazul unei explozi solare in maxim un an ar face totul la loc :)) nu inteleg de ce sa nu supravetuim, si oricum romani nu au de ce sa si faca griji poate doar cei din bucuresti,celor din new york orasele mai mari o sa le fie rau ca no sa mai aiba apa dar os a ia de la super market nu e problmea ;) deci nu e nimic grav

    RăspundețiȘtergere
  18. Dak o explozie solara sar produce, oa mare parte din antractida si ghetari sar topi..... are creste nivelul oceanelor si vor disparea multe orase dupa coasta.....dar clima dupa ceva ani sar putea transforma inntruna glaciara datorita apei care va trece in stare gazoasa ( adica nori ) ,si ar ploua foare mult si in multi ani clima o sa revina la normal oricum dak distrugem tot stratu de ozon ar putea fi salvarea noastra nori pentruca ca nori near proeza de radiatile soarelui ;)

    RăspundețiȘtergere
  19. o fi sau nu adevarat ce se spune de anul 2012 ca va fi sfarsitul dar,de ce ?toate se vor intimpla neaparat in anul 2012?ma gindesc si imi este frica.nu stiu ce sa zic...dar sa ne fereasca dumnezeu ca va fi vai de noi

    RăspundețiȘtergere
  20. speriatilor,ho,k nu vine sfarsitu in 2012..se alineaza planetele ... or sa fie ceva fenomene mai iesite din comun probabil dar atat...pamantul a mai trecut prin faze de genul,si tot aici este:)plin de prosti pe el, kt despre explozile solare..si ref la ce efect daunator vor avea...aia se poate doar estima...si cum NASA si prostia omeneasca subestimeaza mereu totul, vor avea probabil parte de surprize:)

    RăspundețiȘtergere
  21. Semnat [maldiniTM] mai sus

    RăspundețiȘtergere
  22. sa ne gandim k in istoria universului nu este prima data k se intampla asa ceva bine lumea nu era atat de avansata dar dk ne gandim bine toate au un sens totul e perfect luna planete soare toate au fost create perfect viata noi la fel de bine putea sa nu existe nimik pt mine D-zeu exista iar noi ar tr sa ne gandim mai mult uni la alti si cred k atunci multe sar schimba**IUBITIVA UNI PE ALTI PRECUM VAM IUBIT EU PE VOI**IONUT SPANIA

    RăspundețiȘtergere
  23. s-au tot zis tot felu de lucruri mereu...ceva ca cica mai demult maram un cutremur distruge pamantu...da deja suntem distrusi dupa cutremur ce sa zic... . ei bn nu suntem...mereu tot zic aia tot felu de lucruri . . cum pot aia sa stie sfarsitu? nimic sau nimeni nu poate sti cand ne este sfarsitul si nu poate sa fie acum peste 2 ani ca ne distrugem! nu cred ca nu ne va lasa Stapanul nostru pe toti neajutorati si ca le va distruge viitorul a multi copii si oameni. . . doar ca noi ne-o distrugem singuri cu poluarea si chestii de astea... . .

    RăspundețiȘtergere
  24. am gresit la cv *nu cred ca ne va lasa Stapanul nostru pe toti neajutorati. . .

    RăspundețiȘtergere
  25. Mie personal mi-ar place ca in 2012, sau si mai repede, sa se intample ceva cu aceasta tehnologie a noastra. Ideea este ca stramosii nostri nu au murit fara atata tehnologie, ba chiar au trait mai bine(banuiesc). Nu suntem indeajuns de dezvoltati ca sa inventam aparatura(aici ma refer la aparatura industriala si nu numai) care sa nu fie periculoasa pentru noi si vietuitoarele din jurul nostru. Dupa cum zicea bunicul meu "Omenirea este o specie pe cale de disparitie. Pas cu pas ea nu reuseste altceva decat sa se autodistruga" si asa este. Noi ne mandrim ca avem: masini, televizoare, pc-uri, telefoane "bengoase" dar multi oameni dependenti de aceasta "tehnologie" practic nu exista pentru viata noastra. Si nu, nu stiu ce as putea face fara aceasta "tehnologie" dar mi-ar place sa ramanem fara ea. Poate asa vedem unde am gresit. In legatura cu: "In cat timp ar fi reparat totul?" stiind ca nu se poate ... sper ca niciodata. Toate aceste lucruri s-au facut in timp si de oameni capabili. In Romania, heh , in Romania tin sa cred ca a venit un OZN plin cu "bighidii" si au facut totul, nu pot crede, ce s-a facut pana acum in Romania si ce sa face deacum incolo. Oricum daca Romanii supravietuiesc(sper ca nu numai noi) cred ca ne va fi foarte greu sa ne revenim la normal(sa fim seriosi in hunedoara sunt gropi [si nu glumesc] de 29 cm adancime [masurat] apoi sa punem la punct toate instalatiile electrice trebuie iarasi sa vina "IT" sa ne ajute). Nu va temeti, sunt slabe sanse sa fie sfarsitul lumii, sa ne gandim logic putin... Un individ care ii "un ceva" in industria hoteliera a aranjat un buncar din America... l-a facut cred de 5 stele.. sa presupunem vine sfarsitul lumii...un loc in buncar costa 50 de mii de dolari pentru adulti si 25 de mii pentru juniori... daca vine sfarsitul ... pentru ce iti trebuie tie bani?!?!?! asta nu inteleg... Oricum, cine fuge de moarte da mai usor de ea. O sa trecem si peste asta cum am trecut de "apocalipsa din 2000" Sanatate si virtute....

    RăspundețiȘtergere
  26. imi cer scuze pentru eventuale greseli de ortografie/exprimare...timpul a fost scurt. Sanatate.

    RăspundețiȘtergere
  27. imi place ce a spus orion. are dreptate. cert e k cva tot se va intampla in 2012 sau undeva pe akolo, pana atunci incercati sa fiti mai buni unii cu altii. viatza e frumoasa dak sti cum sa o traiesti si sa te bucuri de lucrurile simple

    RăspundețiȘtergere
  28. uitati-va la filmul cartea lui eli "the boock of eli" eu l-am vazut la cinema.....am crezut k o sa fie un film sec in schimb a fost foarte interesant m-a facut sa-mi dau seama de multe chestii interesante si sa apreciez mai mult tot ceea ce ne inconjoara..............este pacat k suntem atat de ocupati cu tot felul in loc sa observam cata frumusete avem in jurul nostru si sa ne bucuram de lucruri marunte

    RăspundețiȘtergere
  29. prostia e mai mare decat orice explozie solara...

    RăspundețiȘtergere
  30. ma nu trebuie sa va ganditi negativ Dumnezeu ne va apara daca avem incredere si nu trebuie sa gandim negativ oricum se va intrerupe curentul 1 luna mare branza nu murim daca vavem curent si asta nau de unde ei sa stie ca in 2012 va fi sfarsitul asa ca astia fricosii linistitiva ca si mie mia fost frica da mia trecut

    RăspundețiȘtergere
  31. eu cred ca trebuie sa ne ducem la tara.sa ne izolam fantana sa facem provizi de muraturi. chesti instant si sa ne izolam casa pe afara cu anti reflectorizante si macar o jumatate de ora pe zi sa stam in cusca faraday.si mai ales sa ne afacem un ventilator manual. si multeeeeeeeeeeee carti.

    RăspundețiȘtergere
  32. si sa nu punet mana pe metale

    RăspundețiȘtergere
  33. Credinta in zeul RA, Credinta in Dumnezeu, credinta ... credinta si iarasi credinta, iubire , dragoste si iarasi iubire...

    Nu ati simtit bucuria vieti cand soarele a rasarit ? El e dadatorul vietii pe pamânt, EL NE-A DAT-O EL NE-O IA. ,,Eu sunt alfa si omega, începutul și sfîrșitul..." Zilele si noptile noastre intr-o viata incep cu El si se termina cu El pana la moartea noastra. E cel ce vegheaza la viata noastra . Multe energii se risipesc in spatiul cosmic prin care si energia sufletului nostru, care nu are cum sa moara; probabil v-a atinge o alta forma de viata, undeva in necunoscut. Astrele sunt nenumarate in univers. Cercetatorii nu pot demonstra sustinut acest lucru, dar eu totusi cred ca se intampla ceva cu sufletul nostru dupa moarte. E o credinta a mea din ce am citi si am invatat si experientele prin care am trecut.
    Teama de moarte ar trebui in aceste momente sa ne faca mai uniti in priceperile noastre , sa invatam cum sa ne ocrotim uni pe alti in vremurile de restriste, sa ne ajutam. Avem nevoie, de credinta in aproapele nostru, grija si respect pentru tot ceea ce ne incojoara, pentru toate lucrurile bune ce au fost facute de noi si pentru toate acele ce sunt insufletite. Natura se razbuna fiindca sute , de generatii au uitat sa o respecte , au refuzat sa o cunoasca , au semanat mai mult moarte decat viata in sanul acestei naturi.
    Viata , in intregimea ei, lasata sa isi urmeze cursul, este cel mai important lucru al nostru si trebuie sa ne preocupe pe toti la tot pasul, plecand de la vorbele bune si pana la lucrurile bune faurite de priceperea minti si a mainilor noastre . Una pe alta nu se pot lipsi daca vrem sa avem VIATA. Dragostea numai de sine nu poate sa salveze generatii viitoare.
    NU POTI SPUNE MAINE MA OMOR SI AM TERMINAT ROLUL MEU PE PAMANT.
    VIATA NU POTI SA TI-O IEI SINGUR FIINDCA NU TI-AI DARUIT-O TU.
    FIECARE OM EXISTA PENTRU UN SCOP PRECIS IN VIATA, PE CARE UNEORI NU IL VEDEM.
    SUNT ,,OAMENI" CARE, ABORDAND APOCALIPSA DIN ANUMITE UNGHIURI DE VEDERE, PRIN DIVERSE CAI DE INFORMARE, DETERMINA PSIHOLOGIC AUTODISTRUGEREA SEMENILOR LOR CU UN SCOP BINE STABILIT. PROBLEMA E CA NECUNOASTEREA CELOR TINERI A ACESTOR PERSOANE DUCE LA UN DEZASTRU PENTRU OEMENIRE.
    REPET , VIATA TREBUIE PASTRATA NU TREBUIE DISTRUSA !
    CURATIREA MINTII SI A SUFLETULUI NU SE POT FACE DECAT GANDIND POZITIV SI FACAND LUCRURILE SA MEARGA PE DRUMUL CEL BUN !

    RăspundețiȘtergere
  34. Sunteţi controlaţi de tot ce se întâmplă, trezirea oameni buni. Nu-i mai lăsaţi să vă controleze, aţi ajuns mai rău ca nişte roboţi. Concentraţi-vă un pic pe temele Illuminati şi reptilieni şi atunci o să vedeţi cum sunteţi manipulaţi prin TV şi muzică. Ascultaţi asta: http://www.youtube.com/watch?v=wOZWGFUiXlk
    Dar nu aşa tranca fleanca, asculţi şi uitaţi-vă la versuri. Pace!

    RăspundețiȘtergere
  35. Melodia de mai sus e una din cele care vă trezesc. :)

    RăspundețiȘtergere
  36. esti foarte documentat cu articolul asta, se vede dupa afirmaţiile: ca sa nu mai citez şi altceva din articol

    ....in computerul vostru, cel mai mult consuma motorasul de la Hard-Disk, ventilatorul de aerisire si display-ul. circuitele in sine consuma foarte putin....

    RăspundețiȘtergere
  37. ma oameni delirati credinta si speranta o sa va ajute intotdeauna

    RăspundețiȘtergere
  38. eu cred ca daca mncim mult pana in 2012 vom crea un sistem de protectie care sa ne protejeje de explozile solare

    RăspundețiȘtergere
  39. boooooooooooom the end. ce mai vreti?:))

    RăspundețiȘtergere
  40. sau putem face un aparat care sa intareasca campul magnetic al pamantului suficient in cat sa nu avem probleme cu exploziile solare

    RăspundețiȘtergere
  41. App de filme si toate celelalte enumerate mai sus:
    Filmele numai sunt SF de f multa vreme.

    Robotii - au aparut
    Canibalism - a aparut
    Dinozaurii - fosile si congelate

    si multe alte ex...am inceput sa cred cam tot ceea ce vad in ele...pt ca fiecare au un strop de adevar,poate chiar mai mult.

    Intreadevar pe data de 24 dec 2012 va fi o aliniere a soarelui cu niste planete,dar raul se va intampla cu mult inainte de aceasta data.

    Parerea mea e ca noi suntem de vina pentru tot ceea ce ni se intampla si ce ni se va intampla.

    RăspundețiȘtergere
  42. Dacã nu ai apucat sã-i spui celui drag "Te iubesc" atunci fã-o azi cã mâine cine stie? si ai sã pleci cãtre eternitate cu o piatrã pe inimã; iar el sau ea nu va sti nici o datã.Totusi mai este un pic pânã în 2012.

    RăspundețiȘtergere
  43. si daca prezicerile mayasilor despre anul 2012 se adeveresc?
    cam nasoala treaba
    si uite ca totusi au dreptate
    la 01.08 2010 si 02.08.2010 au avut deja loc explosii solare si mai rau este ca cea din 02.08.2010 deci acuma doua zile s-a produs cu o capacitate de 7 ca si grad de putere
    deci este ceva infiorator avand in vedere faptul ca numai acuma aproape 150 de ani a mai fost asa de puternica
    acuma am surse dn romania care imi spun ca nu merge internetul la aceasta ora in mai multe localitati
    eu stau in spania si pot sa zic ca inca nu se simte diferenta la comunicatii si la nimica de moment
    pot sa va dau un sfat:FERITIVA SA STAI LA SOARE!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  44. si apropo alinierea planetelor din 2012 va fi in data de 21 decembrie 2012 si este o aliniere a planetelor cu calea lactee ceea ce inseamna ca pot fi dezastre naturale destul de multe si puternice dar sa nu ne speriem ca mai este pana atunci cu toate ca acuma poate fi un inceput la schimbarea pe careau preziso cei din populatia disparuta MAYA

    RăspundețiȘtergere
  45. oameni buni!!!! trezitiva!!!!! se vede ca nu ati fost la curent cu ce e nou! cea ce a prezis calendarul mayas despre 2012 este istorie! :D sa descoperit un alt calendar mayas care e continuarea :P ! si cica acela va fi pana-n anu 4000! si mai e muuuuuuuuuuult :D ! in plus, tot timpul a fost cate o prezicere de-aia cu cica sfarsitul lumii... ! si nici-o-data nu sa adeverit! in plus, in anul 4000 cand cica ,,va fi sfarsitul" cercetatorii s-au gandit, si deja lucreaza la un aparat care sa mute pamantul in alt loc :P ! asa ca stati linistiti!

    RăspundețiȘtergere
  46. Ce va mai place sa va vaicariti... Singura certitudine in viata, e iminenta mortii, cu care traim fiecare: unii o acceptam ca pe ceva natural, altii se vaicaresc de parca asta ar schimba ceva... Daca e sa vina sfarsitul, va veni, indiferent ce idei "ilustre" au unii si altii de salvare a pamantului, idei cu atat mai ridicole cu cat in special romanii nu-s in stare nici macar sa-si arunce pet-urile la gunoi, ci le lasa pe unde-i taie capul. Ce sa mai salvezi planeta! Cred ca va uitati la prea multe filme :))
    @Orion, ziceai ca nu stii pentru ce cer bani pentru locul din bunker; iti spun eu de ce: banii ti-i incaseaza acum, ii cheltuie pana la anul, sau nu. Daca vine sfarsitul moare si el cu bani cu tot, sau se sterge la cur cu ei in caz ca supravietuieste, dar daca sfarsitul nu vine, 2012 il va gasi bogat pe seama unor fraieri care-si inchipuie ca viata lor e mai pretioasa decat a altora. In alta ordine de idei, retineti ca de-a lungul istoriei s-a vorbit de nenumarate "sfarsituri", omenirea are un apetit ciudat pentru apocalipse, dar uitam un amanunt: Universul e in expansiune si cu siguranta, la fel si planeta noastra, iar daca o fi sa disparem ca specie, probabil ca ordinea divina stie ce face.

    RăspundețiȘtergere
  47. eu am o solutie la acest dezastru ca folosim si noi energia eoliana sau solara sau daca nu ca bagam tuate cablurile sub pamant unde suarele nu ajunge

    RăspundețiȘtergere
  48. Exploziile astea solare reprezinta un real pericol pentru existenta vietii pe acest pamant. Ce vedem cu usurinta este cat suntem de vulnerabili. Nu putem sti cu exactitate care va fi ultimul an al existentei pamantului. Ce ziceti? O fi 2012?

    RăspundețiȘtergere
  49. sfarsitul nu l stie nici dumnezeu de noi oamenii de rand ce sa mai zic doar speculatii mai bine ne am concentra pe criza pe faptul ca guvernantii ne conduc cum vor muschii lor ,pe nerespectarea legilor pe hotie s.a mi ar placea sa se termine totul cu o bomba in capul celor care ne conduc

    RăspundețiȘtergere
  50. Oare nu se vede asa de clar mesajul care ni se transmite de la Cel care inca mai are rabdare cu fiecare in parte....cu mine si cu tine...ne avertizeaza ca suntem prea rai uni cu ceilati...haideti sa fim ca fratii..si sa ne iubim neconditionat..atunci va fi armonie!Cel de sus inca mai asteapta o schimbare de la noi..dar intr-o zi va fi prea tarziu..grabeste pana nu-i tarziu!

    RăspundețiȘtergere
  51. dak asa vrea dumnezeu nu ne putem impotrivii suntem destui oameni pacatosi.si tot ce sa intamplat pana acum si de ce va urma sa se intample va treb sa platim de acum inainte.nu ne map suporta dumnezeu suntem prea pacatosi si egoisti.uni oameni doar atunci isi amintesc k exista dumnezeu cand au necazuri si doar atunci merg la biserik si se roaga si ii cer lui dumnezeu iertarea pacatelor dar ar fii frumos din partea noastra sa ne rugam tot timpul.nu treb sa ne pierdem speranta treb sa ne rugam lui dumnezeu tot timpul,si sa nu uitam k odata sio data tot va venii sfarsitul lumii.angela

    RăspundețiȘtergere
  52. Sa fim mai buni acum? De ce, pentru ca a mai ramas putin pana in 2012??? Cool! Vine pedeapsa, sa incercam sa ne ascundem de faptele noastre de kkt. Ce ziceti?
    Parerea mea e ca ar trebui sa privim cu seninatate ORICE S-AR INTAMPLA! ORICE AR FI in 2012, nu va scapa nimeni de trecutul sau. Si pentru ca "cu o floare nu se face primavara", eu sper sa reusim cat mai multi sa trecem la un alt nivel de cunoastere spirituala. Poate vom mai schimba ceva din natura umana, pierduta printre 'jde miile de vicii si rautati.
    Cu respect!

    Cata

    RăspundețiȘtergere
  53. Cititi biblia fratilor!!!apropiati-va de Dumnezeu,nu mai spune-ti ca nu exista !!!
    Toate aceste lucruri se intampla pentru ca a fost scris,TOATE PROFETIILE BIBLICE S-AU IMPLINIT!!!
    APOCALIPSA -este ultima profetie neimplinita!

    RăspundețiȘtergere
  54. cel care a spus exista ca nu exista Dumnezeu....mi-e mila de el.se vede ca a crescut cu televizorul si internetul!!

    RăspundețiȘtergere
  55. mda bine zici cei care zic ca nu exista Dumnezeu chiar au crescut cu TV si internetul.mila mi-e de cei fara minte... si hai sa fim seriosi credeti in prostiile alea de la mayasi ce plm daca ala care completa calendaru ala sau ce plm era a ajuns pana in 2012 hai sa fim serosi ca nu ar trebui sa dam cu presupusu pana nu vedem.Femei,fete,baieti,barbati,mosi,si babe Credeti in Dumnezeu si totul o sa fie bine pentru voi,ascultati-ma!


    (stiu ca o sa intre un necredincios si o sa contrazica da ce sa fac...) Toate bune si frumoase baieti!

    RăspundețiȘtergere
  56. sa ne bucuram ca Dumnezeu mai are rabdare cu noi.. rugati-va, caci sfarsitul e aproape ! pace pentru toti !

    RăspundețiȘtergere
  57. sa ne rugam caci biblia nu minte e vai de noi ca sintem cei care vom trai sfarsitul

    RăspundețiȘtergere
  58. pamantul e o minune in spatiu. viata de pe el e opera unui proiectant inteligent. el nu va permite ca niste chiriasi netrebnici sa-l distruga. in curand va face curatenie. a mai facut-o odata in tumpul lui Noe, dar acum o va face intr-o masura completa(.Apocalipsa cap. 11,vers 18). frumoasa noastra planeta va continua sa existe. si viata de pe ea la fel. ea va fi locuita de oameni care urasc nedreptatea si lacomia si care iubesc pacea, frumosul si pe semenii lor.

    RăspundețiȘtergere
  59. poate asa vom fi toti egalii ca nu mai au aces la nimic nu mai au de unde sa stie cares bogati sau saracii, bine anteles ca nui o bucurie pentru nimenii.doar dumnezeu stie ce se va antampla cu adevarat si cand.

    RăspundețiȘtergere
  60. daca ie adevarat ne vom anegri totii de caldura si nu mai facem ura antre rasee.

    RăspundețiȘtergere
  61. sunt andreea!am doar 13 ani dar imi dau seama ce se intampla in jurul meu vad oameni egoisti,cu inima de piatra,si uni nu cred in Preaputernicul eu as vrea o lume mai simpla,o lume ca o familie sa ne intelegem uni k celalalti si sa fim mai buni,parerea mea e k DUMNEZEU EXISTA!sy daca noi ne rugam la el k toata inima el ne va ajuta sa trecem peste tot pt ca el e may MARE dekat tot sistemul solar dar noi suntem...mici de tot sy nu putem face nimik singurul lucru pe care am putea face e sa ne rugam la cel de Sus sy sa fym may buni!!!Am auzit si eu despr explozie sy syncer imi este fryca! HAI SA NE UNIM SI SA DEPASIM ASTA K BINE!

    RăspundețiȘtergere
  62. de ce sa ne fie frica ca eczista DUMNEZEU,si o sa ne apere de toate dar mai trebuie sa ne rugam pentru cei care ne conduc tara si pe noii sa le dea putina minte ca ne omoara ieii mai antaii.

    RăspundețiȘtergere
  63. Sultare, eu zic ca asteas numai prostii, sau or fi adevarate.. dar nu prea cred deci vom trai si vom vedea...

    RăspundețiȘtergere
  64. Situația stă în alt mod, mai ales în ceea ce privește „conexiunea” omului cu vreo zeitate care în prag de catastrofă naturală sau cosmică nu va întinde mâna să salveze pe nimeni.
    Mayașii au prezis asta acum mii de ani, înainte să se nască Iisus și înainte ca Noe să-și construiască măreața Arcă. Einstein a făcut și el niște calcule „adânci” și a descoperit că în sec XXI omenirea va fi lovită de cele mai aspre catastrofe naturale întâmpinate vreodată, iar acum toate se confirmă odată cu erupțiile de pe suprafața Soarelui. Și este cât se poate de logic, căci Soarele se mărește în diametru și curând (cam peste cateva sute de mii/ milioane de ani) va înghiți cele mai apropiate planete, gen Venus, Marte și Terra vor deveni istorie. Sau mai este ipoteza măririi Soarelui și explozia acestuia într-o Supernovă, iar atunci va deveni o stea ca și toate celelalte sau probabil se va forma un „peisaj” galactic pe care noi îl vom rata.
    Tocmai aseară am vizionat filmul Know1ng la un prieten și a dovedit faptul că putem prevedea evenimentele într-un timp foarte scurt, dar nu s-ar putea face nimic căci ar fi prea târziu. Însă în film, erupția asta solară a cauzat arderea în întregime a suprafeței Terrei care era în momentul respectiv spre Soare... poate nu vom apuca noi așa ceva. Ar mai fi posibilă o nouă șansă spre un nou început pe altă planetă sau alături de altă civilizație îndepărtată, mesaj distribuit de multe alte filme în afară de Know1ng, printre ele fiind și Avatar, 2012, The Day The Earth Stood Still și Sunshine.
    Trebuie să ne pregătim pentru ce este mai rău...

    RăspundețiȘtergere
  65. bai copii...nu va mai impacientati atat....k nu stie nimeni knd vine sfarsitul...totul se va petrece treptat pana la etapa finala...si pana atunci mai sunt multe de implinit din profetie(apocalipsa)...nu s-au petrecut nici macar jumatate din evenimentele prescrise....numai dumnezeu stie...mai nou scria prin ziar k un asteroid subliniez"ar putea"lovi terra in 2182.deci pana atunci murim de 1 miliard d ori...d moarte oriqm nu scapa nimeni...numai k trebuie sa ne fim impacati cu ea;)

    RăspundețiȘtergere
  66. Fratilor vom merge cu totii la sapa si la muncile campului, fara tehnologie cu mic cu mare atunci vor vedea si orasenii ce e aia munca. Eu personal sunt de al tara asa ca o sa pot trai fara tehnologie, sunt invatat cu munca campului asa ca nu o sa am probleme, dar vreau sa ii vad pe cei de la oras ce or sa faca...

    RăspundețiȘtergere
  67. iaca pizda ... va tot chishatzi atat pe voi, mergem inainte ce sa facem doar nu ne-am spanzura acum, cine supravietzuieste OK cine nu vesnica pomenire - mare faza -

    RăspundețiȘtergere
  68. nu va ami temetu frate de moarte cand va veni va veni daca te feresty la tn vine moartea mai rrepede eu una nu prea cred ca near lasa Dumnezeu sa murim pana nu ne va judeca asa ca stay linistiti viata merge inainte nu stam sa ne gandim ce va fi maine pt. ca Dumnezeu ne are in grija pe totzi stye ca ,cand gresim nu ne dam seama asa ca ne va judeca pt. a ne da seama dar staty linistyty DUMNEZEU ese mereu cu noi

    RăspundețiȘtergere
  69. buna sunt george
    ei ce sa ne mai tot amaram, ce de la putere vor sa avanseze sa evolueze cu tehnologia si gandirea oamenilor dar ce ce vad ei prin evolutie este fix opusu si asta o fac majoritatea .
    oameni buni noi nu evoluam noi ne ducem in jos , ne pierdem natura umana , ne desprindem tot mai mult de realitate si natura .
    este si timpul sa fim uitati de dumnezeu , sau mai bine spus dumnezeu nu ne uita ci ne lasa pe cont propriu dak suntem atat de destepti precum credem
    ei vor sa afle cum a aparut viata , materia si energia , vor putere dar nu vad ca prin modul lor de aflare distrug tot din jurul lor si ne desprinde din ce in ce mai mult de realitate .ei ne baga in cap ca fac o lume mai buna dar ce lume mai buna poate fi de cat sa traiesti in armonie cu natura. fiinta omului este egoista si in loc sa repare lucru asta refuza sa creada ca traieste gresit.
    uitativa si voi sunt tsunami-uri, eruptii,cutremure ,calduri exagerate , acum expl;ozii solare , acum ce mai urmeaza este sa se mai dea si un aseroid de noi sau cine stie ce.mai bine stam noi pe banca noastra si nu ne bagam nasu unde suntem depasiti in totalitate . oricum dak nu ne disruge exploziile solare sau asteroiizii cu experimentele lor tot ne pun capat odata si odata. viata fiecarui om nu este cu un tel deosebit , eu zic ca este un test prin care trecem toti sa ajungem intro lume mai buna de parte de haosul creat tot de noi insine, si cei ce trec testul asta al vietii sunt cei care inteleg importanta fiecarei fapturi din lumea asta si care este lipsit de egoism si invidie. speranta exista in multi cea ce inseamna ca mai poate fii remediata situatia oricand dar cum este o vb ,,totul are un inceput si un sfarsit,,si ar trebuii sa remediem situatia sa nu ne o ia inainte sfarsitrul acela.ramas bun si credinta in fiecare .vorba celui din inaintea mea , NU SUNTEM SINGURI, il avem pe dumnezeu si unii pe altii.

    RăspundețiȘtergere
  70. nu stie nimeni cand vine sfarsitu lumii,nu mai dumnezeu stie.

    RăspundețiȘtergere
  71. Daca in 2012 se va intampla aceasta explozie solara cred ca am putea supravietui doar daca am fi uniti dar lafel ca in multe comentari scrise mai sus nu se stie sigur si ar trebui sa ne vedem de viata pana una alta iar cei specializati in acest domeniu sa gaseasca o solutie dar , eu cred ca ar fi cel mai bine sa ne tinem toate cartile deoaparte findca fara ele chiar suntem morti si poate in hai sa spunem 6 ani poate ar incepe totul sa o i-a de la capt deoarece istoria se repeta acum nu stiu daca ce am gandit eu este cat de cat ok dar mie mi separe logic.

    RăspundețiȘtergere
  72. Am citit 2 cometari foarte interesante ceva mai sus si as vrea sa precizez ca daca sar produce explozia solara in 2012 totul ce functiona pe baza de energie sar arde daca am priceput eu bine.Ok toate bune si frumoase daca se intampla asta fabricile nu au cum sa functioneze,daca o fabrica nu functioneaza nici mancarea nu se poate face si nici curentul si nu mai spun ca tuata lumea ar fi speriata si evident nu ar sti cesa faca si totul nu ar revenii la normal intr-un an si la market mancarea ar disparea din prima zi deoarece persoana ce il detine ar luao pt e (asa e omul lacom), deci practic ce facem noi acum nu o sa ne ajute deloc pe viitor deci mai bine punem totul la camara si vedem ce se va intampla . :)

    RăspundețiȘtergere
  73. Dupa parerea mea ar fi un dezastru mare. Daca esti putin optimist poti sa te gandesti ca oamenii din 2010 de la munte sau cei mai retrasi traiesc din ceea ce produc ei. Isi cultiva legume, fructe si isi cresc animalele singuri.
    Deci hrana au. Apa o gasesc in izvoare, deci au si apa. Daca te gandesti cum sa supravietuiesc e simpulu.
    Dupa mine marea problema care s-ar creea este haosul, pe langa distrugerea tuturor circuitelor electronice.

    RăspundețiȘtergere
  74. Pai aud pe unii si pe altii cum spun sa ne rugam la Dumnezeu.Asta e o psihologie a fiecaruia ,adica ma motivez singur cu ajutorul acestui personaj.D-zeu ne pedepseste ca nu ne rugam si ne arata aceste semne? Pai aceste semne sunt si se vor intampla si fara ajutorul lui d-zeu.Universul in sine le produce...! Cand a fost lovita planeta Jupiter de un corp de dimensiuni mari in 2009 iulie ,acolo pe cine a pedepsit D-zeu ,ca doar acolo a lovit. Pe noi nu ne-a afectat acel impact si la cate astfel de actiuni sunt in univers pe care noi nu le vedem si nici nu le stim ,cum putem sa spunem ca D-zeu ne pedepseste pe noi.Si planeta Pamant e in acest univers si ea la randul ei e supusa acestor actiuni ale universului. D-zeu e un mit asa ca si Harap-Alb de ex. Acest personaj "D-zeu" e creeat de noi oamenii din cele mai vechi timpuri si daca ne rugam la el nu se intampla nimic,doar psihologia omului face sa credem acest lucru. D-zeu e Universul si nu ne putem ruga la Univers pentru ca la fel nu se intampla nimic din ce am vrea noi.Biblia e o carte buna pe care o citesc si eu ,dar sa nu o cititi asa ca pe un basm cum o citesc de regula pocaitii si nu numai.
    Piky

    RăspundețiȘtergere
  75. cercetati scripturile (biblia) si veti gasi toate raspunsurile de care aveti nevoie, sfirsitul celor ce nu au ascultat de dumnezeu e foarte aproape, pocaitiva de pacatele voastre si opriti destrabalarea singuri ne atragem raul asupra noastra ,rugativa domnului dumnezeu si datii slava si va va ferii in ziua aceia

    RăspundețiȘtergere
  76. cititi biblia si veti descoperi ca ziua de odihna nu e duminica ci sinbata ,popii duc in eroare omenirea si dumnezeu ne pedepseste ca nu tinem poruncile lui,universul e condus de el dar in timpul din urma isi va lua mina de pe el ,si se intinpla ce vedem sintem foarte pacatosi si vrem bogati ne meritam soarta

    RăspundețiȘtergere
  77. o sa vina mari nenorociri peste omenire dar cei ce sint in hristos si il recunosc ca domn al lor nu vor simti nimic cititi psalmul 91,cititi maleahi cap.4,matei cap.24,leveticu cap. 11 cititi biblia si veti vedea ce vrea dumnezeu dela noi,ascultindul ne vom salva dela moartea vesnica care e foarte aproape

    RăspundețiȘtergere
  78. :))
    pocaitii!!! doar voi puteti spune asa ceva
    nu uitati ca mai exista si niste legi ale fizicii care spun si ele ceva, si ia citeste tu ala de mai sus Ezechiel si chiar Daniel din biblie ,dar citeste-l de la inceput si vezi ce spune...e SF!.
    Cand s-a nascut isus a fost o stea pe cer ce veghea la locul in care s-a nascut,asa am invatat la scoala ;toti.Daca eu spun ca a fost un ozn sau altceva ,bineanteles ca ma contrati.Dar, daca eu spun ca de 3 zile e in spatele gradini la mine o stea care vegheaza si are o raza ce atinge pamantul ,nu ati mai spune acelasi lucru ,doar ca poate e un avion sau chiar...ozn.
    "Crede si nu cerceta" asa sunteti voi pocaitii, nu vreti sa stiti mai mult decat e dat de biserica.
    Mai studiati si aceste picturi la care unii va mai inchinati http://www.youtube.com/watch?v=KNZ2xve0zzI

    RăspundețiȘtergere
  79. asta e ;)


    n'ai ce face:)))))


    vine potopullll
    :P

    nu ma tem:)))

    RăspundețiȘtergere
  80. pacat ca nu am apucat sa fac copii:))))


    da poate o sa fac pana in 2012

    =))

    RăspundețiȘtergere
  81. ce naiba!prima data criza,apoi explozia solara!Suntem manipulati de forte mari!NASA si EXTRATERESTII! Credeti in bunul Dumnezeu si ve-ti fi salvati!Sa nu lasam sa ne distruga planeta!

    RăspundețiȘtergere
  82. va iubesc pe toti.sunteti niste suflete dragi

    RăspundețiȘtergere
  83. Sfarsitul lumii nu va veni,dar cu siguranta va fi inceput de sfarsit!!!!Planeta a imbatranit,a cam expirat timpul ptr care a fost creat,6000 de ani.Resursele sunt pe "duca",aproape ca si aerul e limitat,deci....cititi biblia oameni buni,si acolo veti gasi pas cu pasa tot ce va urma.
    Una din plagi care pana acum nu s-au implinit,este ..ca "soarele va arde de sapte ori mai puternit",poate ca ,cine stie,are legatura cu exploziile astea ....
    Cert este ca a venit timpul sa ne pregatim ptr criza finala,sa ne impacam cu Dumnezeu,sa ne pocaim si sa ne pregatim sufletele ptr SFARSIT.
    Apocalipsa nu ar parea atat de terifianta daca am intelege cu adevarat ca toate acestea se intampla pentru ca asa trebuie sa se intample...Uitati-va in jurul vostru la tot ce se intampla pe pamantul asta...la cat de departe a ajuns rautatea si prostia omeneasca....cat credeti ca va mai rezista si Dumnezeu??????Deja a indurat prea mult!!!
    Atata timp cat avem sansa unei vieti vesnice,si dragostea lui Dumnezeu pentru fiecare suflet in parte,nu trebuie sa disperam si sa acceptam moartea ca fiind finalul omenirii....!Sa ne pragatim ptr tragedia acestor veacuri si sa privim cu bucurie la tot ce va urma......dragostea Domnului ne va proteja pe toti cei care alegem sa fim copiii Lui!!!!

    RăspundețiȘtergere
  84. Pina cind se va produce acest fenomen se pot intimpla miliarde si miliarde de scenarii:1(poate fi)Imbogatirea si mai mult a bisericilor. Dar cu asa povesti Romanul uita de foame,saracie,necaz,conducere,politica,salarii mici,preturi mari si tot necazul care il are.

    RăspundețiȘtergere
  85. astia cu doamne doamne n-aveti si voi blat sa-mi bag si eu copiii la el la gradinita?

    RăspundețiȘtergere
  86. numai bunul dumnezeu si alti psihologi vor sti cum va fii in viitor alti oameni nu vor stii cum va fii si nu cred ca se va intampla.

    RăspundețiȘtergere
  87. Sa ne rugam lui Dumnezeu sa avem parte de un sfarsit crestinesc.Nu stim daca vom scapa sau nu..Dumnezeu stie.Poate nu apucam nici macar ziua de maine.Asa ca e bine as ne rugam mereu la Dumnezeu ca sa ne primeasca in Imparatia Sa.Dumnezeu sa ne ajute!

    RăspundețiȘtergere
  88. nu stie nimeni cand va fi sfrsitu lumi nu murim toti odat murim pe rand DUMNEZEU stie cand vine sfrsitu lumii nuva panicati

    RăspundețiȘtergere
  89. Nu mai fiti asa panicaţi.Vor fi fel si fel de fenomene,dar nu sfârşitul civilizaţiei.
    Am intrat pe acest site de pe www.2012tehnicidesalvare.ro şi cred că toţi vor trece uşor peste 2012-2013.
    Oricum are guvernul grijă de acum să ne pregătească.

    RăspundețiȘtergere
  90. bai .....atata agitaie 2012 2012 si iar 2012 cate chestii nu sau spus ca in 1999 a fost un cacat mare si gras in 2006 iar un cacat mare si gras ce va face sa credeti ca o sa fie in 2012 poate o sa fie cv dar nu la data fixa nu are cum numai dumnezeu stie ce o sa se intample ....daca o sa se intample

    RăspundețiȘtergere
  91. dacă n-am televiyor si calculator ma las pagubaş

    RăspundețiȘtergere
  92. acum este acum sa vedem ce seva intnpla inpacativa nu mai brfit pocaitiva sfrsitu este aproape dmz cu mila amin

    RăspundețiȘtergere
  93. proatus spunea ca sapunea ca spunea ca a spus ca va cspune ce va spune si ce a spus nimeni nu poate spune ce a spus pentru ca el a spus "sugemi p...a

    RăspundețiȘtergere
  94. Va rog sa analizati frecventa cutremurelor din ultimii 10 ani, a catastrofelor naturale si problemelor economice mondiale: criza, tendinta de globalizare si incalzirea globala.Tot mai mult depindem de tehnologie (vezi cardurile bancare, internetul, televiziunea radioul si telefonia mobila) uitand ca Dumnezeu ne-a lasat natura virgina sa traim in armonie cu ea. Suntem conectati la aceste retele fara voia noastra dar cu acceptul tacit si incapabil de reactie. Dumnezeu este tot mai departe de oameni sau oamenii tot mai departe de El. Nonvaloarea devine valoare: pornografia, dezmatul, furturile, crimele,goana dupa averi si coruptia se generalizeaza. Apar preoti corupti si politicieni falsi idolatrizati. Sarbatorile crestine au devenit motive de petrecere, de chef si betie. Va rog sa cititi foarte atent BIBLIA si veti vedea ca proorocii nu au gresit. Nu intamplator in Apocalipsa 13 se spune ca nimeni nu va putea sa vanda sau sa cumpere ceva daca nu va purta semnul fiarei. Nu vi s-a intamplat niciodata sa nu aveti de unde sau sa nu puteti sa scoateti cash de pe card? Numarul fiarei este 666. Stiti voi ce inseamna contul 666 in contabilitatea valabila in intreaga lume? Va spun: Cheltuieli cu dobanzile bancare. Oare este o coincidenta nefericita? Deci reformulati textul din Apocalipsa si trageti concluziile(platesti bancii comisioane si dobanzi, poti sa vinzi si sa cumperi. Nu platesti - stai si privesti. Suntem de fapt in capcana societatii anticrestine. Biblia spune totul si chiar despre cei care o ataca scrie si sunt foarte clar descrise atitudinile oamenilor din vremea de pe urma. Pamantul nu va disparea, nici omenirea. Dar va suferi o schimbare radicala. Oameni buni si credinciosi, rugati-va la Domnul sa binecuvanteze planeta sa ne iubim ca fratii, sa traim in armonie cu natura. Sa multumim Domnului pentru ziua de azi si sa spunem tuturor ca ziua de maine este aproape, sa nu treaca o zi macar in care sa nu vorbim cu cineva despre Isus si Tatal. Amin

    RăspundețiȘtergere
  95. Nu prea sunt in tema...dar am vazut luni(15 nov.2010) la stiri exploziaa solara de vineri cica a inceput sa se vada aureole boreale prin california....si cate d'astea.Dar Nasa a anuntat ca au vazut un obiect prin sateliti de natura necunoscuta stiti ceva despre asta;parca ziceau ca vor da astazi un comunicat.

    RăspundețiȘtergere
  96. tot ce se intampla azi ,se datoreaza faptului ca biblia a prezis aceste lucruri ,

    RăspundețiȘtergere
  97. vroiam doar sa va reamintesc(cineva spunea ca multe din filmele "SF" au o tema si poate un substrat si binenteles un pic de adevar)si care este "the end-ul"-morala filmelor de gen...eu unul am observat ca mai toate se termina cu: specia umana supravietuieste intr-un procent destul de mic iar restul de 99,9% ar trebui sa ne impacam cu noi insine ,cu familia,cu soarta ,cu destinul si sa spunem OK..pana aici!
    PS:si eu ma gandesc ca mi-am parasit tara, parinti,frati,surori,prieteni....si in final ma intreb...la ce bun?
    Ganditi-va un pic... cred ca suntem "masochisti din nastere"
    Numai bine
    Valentin

    RăspundețiȘtergere
  98. Apel catre toti disperatii!
    Daca suntem destul de deschisi la minte,vom vedea ca toate aceste scenarii sunt induse de anumite entitati oculte spre a n-e induce in constient si subconstient frica.Aceasta emotie este deosebit de puternica putind fi treansmisa de la individ la individ fara sa n-e dam seama,transformindu-se in scurt timp intr-o adevarata pandemie de frica.
    Aici exista mai multe teorii si pareri,una dintre ele ar fi ca anumite entitati se hranesc cu aceasta energie emanata de frica,alta ar fi ca spiritul uman este impiedicat sa evolueze cind este tinut intr-o tensiune si o frica continua,o alta teorie spune ce viitorul aste suma proiectiilor gindurilor si emotiilor puternice ale unei comunitati,ca sa nu mai vorbim de usurinta de a manipula o masa de oameni speriati care i-si asteapta cu miinile in sin salvatorul.Vedeti clar ca aceasta planeta este guvernata prin intermediul fricii de niste handicapati mintal,ale caror scopuri comune sunt acelea de a-si umple burtihanele la refuz fara sa faca nimic ci doar speriindu-i pe altii.In concluzie ar trebui sa va autocontrolati si sa nu va mai panicati din orice,dar asta nu inseamna sa nu fiti si precauti,trebuie sa avati mintea deschisa sa fiti isteti.De astfel de oameni se tem imbuibatii.
    Cit despre catastrofele cosmice am un dubiu ca s-e vor produce.In biblie Dumnezeu promite oamenilor ca va distruge pe oricine va incerca sa distruga Pamintul si am incredere in aceasta promisiune.Sincer va spun ca in sacunda in care am descoperit ca sunt guvernat de un Dumnezeu(m-a refer la creatorul suprem)mincinos ,din acea clipa as vrea sa nu mei fac parte din acest univers.
    In alta ordine de idei,dupa cum ati opservat,omul este menit sa evolueze atit tehnologic dar mai ales spiritual(cine ar risca sa scape in univers fiinte atroce ca oamenii actuali?).Asta luind in considerare ca nu suntem singuri in univers si ca existam cu un anumit scop pe care nu l-am atins inca,suntem abia in clasa a patra a existentei noastre.

    RăspundețiȘtergere
  99. am citit ce a spus cineva pe la inceput....,,ca..tu chiar ca exista Dumnezeu"...cineva a spus ,,daca crezi in Dumnezeu si El nu exista nu ai pierdut nimic dar daca nu crezi si exista ai pierdut tot"...sincer...eu in viata de dupa moarte nu cred...dar in Dumnezeu tind sa cred...adik aproape Terra are un zeu in care se roaga si crede...:->:-?

    RăspundețiȘtergere
  100. nu...ca nici Dumnezeu nu shtie sf pamantului./...El o sa puna STOP atunci cand lumea o sa fie..sa folosesc cuvantul ,,rai" sau periculosi unul cu altul...pe cand acesta vede ca ni suntem buni si ca ne ajutam aproapele isi va schimba parerea si ne va lasa sa traim mai mult...ascultati ,,scrisoare catre liceeni-Tudor Chirila" ascultati alea 7 min...o sa fiti impresionati...ascultati:)

    RăspundețiȘtergere
  101. ASTA ESTE SALVAREA NOASTRA, NU VEDETI?!?!!!
    cei care vor sa ne puna chip-uri in corp pentru a ne controla, cei care ne controleaza telefoanele si telecomunicatiile, cei care ne fura din conturile bancare, cei care vor sa ne inrobeasca facandu-ne dependenti de carduri bancare si carduri electronice, cei care produc otrava pe care ne-o administreaza zilnic, initium, e-uri....toti acestia vor fi distrusi. ASTA ESTE SALVAREA NOASTRA!!! NU VOM MAI PUTEA FI SUB CONTROL, VOM FI LBERI SI VOM TRAI IN NATURA ASA CUM AU TRAIT CEI DINAINTEA NOASTRA!!!! soarele este salvatorul nostru, veti vedea!!!!

    RăspundețiȘtergere
  102. 2013 este anul.Poate nu o sa murim toti.Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  103. http://www.youtube.com/watch?v=B46mpUP1gTU
    Ia sa va uitati aici.O mica explozie solara

    RăspundețiȘtergere
  104. sfarsitul va fi cand va vrea Bunul Dumnezeu, nu cand zic savantii.si chiar daca ar fi sfarsitul lumii in 2012 , nu ar trebui sa ne fie frica pentru simplul fapt ca murim ,ci mai degraba ca murim nepregatiti ,ca nu am facut nimic bun pentru sufletul nostru!!! faca-Se voia lui Dumnezeu!Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  105. sfarsitul va fi cand va vrea Bunul Dumnezeu, nu cand zic savantii.si chiar daca ar fi sfarsitul lumii in 2012 , nu ar trebui sa ne fie frica pentru simplul fapt ca murim ,ci mai degraba ca murim nepregatiti ,ca nu am facut nimic bun pentru sufletul nostru!!! faca-Se voia lui Dumnezeu!Doamne ajuta!-ma chiama adi

    RăspundețiȘtergere
  106. Nu mai este o noutate pentru nimeni cã la sfîrşitul sãptãmînii trecute a avut loc o explozie solarã masivã. Fenomenul a fost înregistrat de mai mulţi sateliţi, printre care şi unul al NASA. Fenomenul a fost prezentat de mass media din toatã lumea, a fost analizat de cercetãtori şi au fost avansate fel şi fel de ipoteze asupra efectelor lui. Au funcţionat din plin şi aşa zisele teorii ale conspiraţiei care au legat fenomenul de Apocalipsa prezentatã în Biblie. Toate au avut însã în comun anii 2012 şi 2013 care ar marca cel mai clar efectele exploziei solare pentru Terra.

    RăspundețiȘtergere
  107. Pământul ar putea fi lovit zilele acestea de un val de căldură extremă provocată de o explozie solară masivă, înregistrată la sfârşitul săptămânii trecute de mai mulţi sateliţi, printre care se numără şi Solar Dynamics Observatory al NASA, potrivit newscientist.com.

    Astronomii din toată lumea au putut observa explozia de deasupra unei pete solare de dimensiunea Terrei, care a fost asociată de specialişti cu o erupţie şi mai mare care a avut loc la suprafaţa Soarelui.

    RăspundețiȘtergere
  108. Oameni buni sfarsitul e aproape,desi incercati sa gasiti raspunsuri privind ceea ce are sa se intample ,e in zadar.Exista un unic raspuns Dumnezeu.Faceti tot ce puteti,mergeti pe calea cea buna,caitia de faptele rele,faceti numai bine.The end is soon

    RăspundețiȘtergere
  109. Terminati cu prostiile astea cu Dumnezeu,Iisus si alte basme.
    Voi credinciosii sunteti total lipsiti de logica,neavand incredere in propriile voastre puteri va bazati pe puteri supranaturale,cerand ajutorul continu cand intalniti probleme sau cand duceti lipsa de circumvolutiuni.
    Faptul ca se intampla explozii solare si probabil o sa fim oarecum afectati pe viitor asta nu justifica existenta unui oarecare Dumnezeu.Nu puteti concepe ca viata si natura e mai complexa decat pare si decaat va imaginati.Faptul ca mergeti la biseria si pupati papucii si tot ce apucati pe acolo nu va face oameni mai buni si mai intelepti.Incercati sa va informati inainte de a trage concluzii pripite legate de sisteme solare,univers,Dumnezeu si apoi exprimatiºva punctul de vedere.Nu mai spalati mintea oamenilor cu religiile voastre si cu fanatismul vostru.Fiecare om are dreptul sa gandeasca liber iar voi prin religie obligati oamenii la o gandire mediocra si lipsita de orice relevanta.Daca o sa murim sau nu,Dumnezeu si sclavii lui nu au nici o legatura cu explozia solara.Exista oameni mai destepti ca voi care au facut cercetari in privinta acestui fenomen si au o explicatie logica spre deosebire de "Apocalipsa" voastra.

    RăspundețiȘtergere
  110. da ce părere aveţi despre cutremurul din Japonia? este unul din scenariile care ni se pregăteşte.

    RăspundețiȘtergere
  111. Iata acum suntem in 2012 deocamdata nu sa intamplat nimic dar cate sau scris si se vorbeste ca se vorintampla nu avem de unde sa stim daca ceste si adevarat.In tradevar este un an foarte dificil clima este foarte afectata,dar latehnologia care o avem acum se pot rezolva foarte multe :nici o data un meteorit nu o sa apuce sa cada pe pamant deoarece acesta va fi observat din timp si pana sa apuce sa cada va fi distrus, daca ar fi cutremur cele mai mari pagube ar fii in zona oraselor dar oameni de la sate mai indepartate de oras vor fi mai protejati si mai feriti de pagube deoarece la sate nu gasim atatea cate sunt la oras(blocuri magazine si ckladiri foarte inalte)..(la oras in tradevar oameni duc o viata mai grea dar sunt si mai sanatosi decat acei de la oras deoarece nu au atata tehnologie si bogatie ca cei de la oras) ...in caz de un cutremur nu trebuie sa ne panicam ci sa ne ascundeminre-un loc unde sa nu avem ce pati si sa asteptam ca politia si securitatile sa ne spuna ce se petrece si cat de grav ie ca sa stim cum sa procedam in continuare. Cu explozile solare care sunt cred eu cele mai periculoase trebuieb sa avem mare grija si cu credinta da trebuie sa credem in dumnezeu si sa ne rugam lui dar nu tot timpul ne poate salva de la asa ceva ca unele lucruri le facem noi cu mana noastra si la uni asa ne ie scris sa patim . nu avem de ce sa ne facem atatea griji sau sa credem in tot ce auzim deoarece nu totul este adevarat si daca chiar se va intampla ceva de genul trebuie sa fim foarte atenti la tot ce se petrece si sa avem mare grija.

    RăspundețiȘtergere
  112. ce-i de la nasa au avut dreptate azi in ziua de 7 martie 2012 a avut o explozie solara

    RăspundețiȘtergere
  113. ganditi-va ca atunci cand se produce o explozie solara nu este neaparat sa loveasca pamantul
    .exploziile solare au loc petoata suprafata solara iar sansele ca una dintre aceste explozii sa ne loveasca sunt f mici tinand cont de diferenta f mare de diametre intre cele 2 corpuri ceresti;soarele si pamantul

    RăspundețiȘtergere
  114. explozii solare se produc in permanenta,dar sansele ca macar una sa paraseasca suprafata soarelui sunt f mici,deoarece forta f mare de atractie a soarelui actioneaza ca un magnet atragand acele emisii de energie inapoi pe suprafata solara

    RăspundețiȘtergere